14:00

IK Kongahälla

Referat: Kortedala IF - IK Kongahälla 0-2 (0-1)

Första halvlek
Det blev precis en sån premiär som man på förhand anade. Det blåste rejält, konstgräset var inte av högsta kvalité och premiärnerverna syntes och kanske delvis därför vi inte riktigt får till vårt egna spel. Trots det kommer vi ut taggade och går in i duellerna direkt. Redan i första minuten kommer vi till första skottet på mål, tyvärr rakt i målvaktens mage. Kortedalas enda chans i första halvleken kommer från en frispark, ett skott som går rakt mot Holken som med vissa problem lyckas få ut bollen åt sidan.
I den 22 minuten får vi ett inkast på högersidan där Hartwig uppfattar Kallbergs löpning och frispelar honom, tyvärr blir vinkeln lite dålig och Kallbergs passning snett bakåt bryts och bollen går till hörna. Direkt visar vi vilket hot vi är på fasta situationer och skapar direkt en ny hörna.
Ledningen kommer på efterföljande hörna, Tom hittar perfekt Tommie som resolut nickar in 1-0. Efter detta så skapar vi 3-4 halvchanser via offesiva hörnor, men tyvärr inget mer mål i första halvlek.

Andra halvlek
I halvtid pratade vi om att vi måste försöka vila med bollen lite mer, samtidigt som de satte hård press och blåsten låg på så var vi tvugna att vara smarta och inte chansa för mycket.
I matchminut 47 så krigar vi till oss en hörna, medans kortedala pratade ihop såg så slog Hartwig hörnan rakt in i mål och alla på arenan undrade vad som hände, genialiskt gjort. 2-0.
Sista 40 minutrarna tycker jag att vi kontrollerar bra och kortdala lyckas inte skapa något mer än någon enstaka halvchans.